Trio Oale Jaz

De basis voor Oale Jaz (een woordspeling op Oude Jazz en de Twentse woorden voor Oude Jas) wordt gevormd door pianist/zanger Henk Brink, Anton van der Leij op (contra)bas en gitarist/zanger Ton Karmiggelt.

Oale Jaz speelt drie verschillende programma's. Basis is het zogeheten main stream repertoire met bekende jazznummers uit "The American songbook". Voorbeelden hiervan zijn te beluisteren door te klikken op de mp3 icoontjes in de rechterkolom van deze internetpagina.
Door Omroep Noord Oost Overijssel is eind 2015 een programma met en over het trio gemaakt.
Dit programma is te zien en te beluisteren op YouTube

Naast jazzclubs leent dit repertoire zich uitstekend als achtergrondmuziek voor recepties, diners, openingen e.d.

Het trio kan worden uitgebreid met muzikanten, als zangeres Tonny Nijland, saxofonist Martin Verburgh, drummer Joop Dissel en/of andere muzikanten uit de kring van Stichting Twenter Tainment.

Eind 2015 heeft Omroep Noord Oost Overijssel een TV-programma gemaakt met en over het trio.
Deze uitzending van een half uur is te zien opProgramma met liedjes van Eddy Christiani

Jazzgitarist/zanger Eddy Christiani was een begrip in Nederland met name in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw met een status die nu het best te vergelijken is met dat van een popidool. Hij stond in de "top 10" tot 1956. In 1966 was er nog een combeback met het nummer Loulou.

Hij is met optreden begonnen in 1938 en sloot zijn carière in 2008 af, na een loopbaan van 70 jaar.
In 1939 was hij in Nederland de eerste artiest met een electrische gitaar. Hij was ook de eerste Nederlandse artiest die een gouden plaat ontving. Dat was in 1954, nadat er 35.000 exemplaren waren verkocht van "Een Zeemanshart".

Zijn repertoire was divers en varieerde van populaire meezingers tot jazzy swing nummers. Met name deze laatste categorie is favoriet bij het Trio Oale Jaz. Dit zijn composities als "Dag schatteboutje", "Hoe gaat het ermee?" en "Jij hebt toch van die mooie blauwe ogen". Maar ook bekende liedjes als "Kleine Greetje uit de polder", "Zonnig Madeira", " Zaterdagmiddags" en Kleine blonde Mariandel" staan op het repertoire van het trio.

Trio Oale Jaz richt zich met dit programma met name op seniorenhuizen en oudervereniging. Deze optredens worden door de stichting gesubsidieerd, waardoor het voor deze doelgroep "zeer betaalbaar" wordt.Nederlandstalig programma met eigen teksten

Trio Oale Jazz treedt ook op met een programma met eigen geschreven Nederlandstalige teksten op bekende jazz songs. De teksten zijn vaak hilarisch, soms maatschappij kritisch en af en toe romantisch.

Zo wordt de Girl from Ypanema 'Goedkoop spul uit China' en verandert het al oude Call me in een lied over de rollator, "Val niet'. "Please don't talk about me when I'm gone" gaat opeens over het feit dat bonnen uitschrijven een stuk gemakkelijker is voor de politie dan dieven vangen. Het is te beluisteren door erop te klikken in de rechterkolom met mp3 opnamen.

XXXX Bladmuziek:

   Geluidsopnamen:

   Route 66
   Met zang van Henk Brink


   Song for my father (instrumentaal)
   Bonnen (Please don't talk about
   me when I'm gone)
   Met zang van Ton karmiggelt


   Out of nowhere
   Met zang van Henk Brink


   That old feeling (instrumentaal)
   When I take my sugar to tea
   Met zang van Ton karmiggelt


   Sweet Loraine
   Met zang van Henk Brink